Tuesday, February 23, 2016

MACAM MACAM HAL

Dalam kesibukan jadual harian hidup, saya sering tertekan (eh kenapa intro macam iklan Salonplast jahh). Tak, tapi serious. Saya tertekan. Kenapa semester ini sibuk sangat??! Kemudian dilimpahi email yang pelbagai mengalahkan kepelbagaian bangsa di negara kita. Maka banyak entri dalam otak saya sekarang, tunggu nak taip aje. TAPI TERLALU SIBUK. Sigh. Sibuk makan pun kategori sibuk kan? Kan??
Ada beberapa entri tergendala since 2015. even some comment from my reader pun after a month baru dapat reply.

p/s: Tapi takpe, sebab anda semua awesome saya try karangkan juga.

Friday, December 18, 2015

LANGKAWI !




Assalamualaikum and hi :)


I know cerita pergi Langkawi ni dah lama, after raya lepas punya cerita. but still miera nak upload and cerita jugak pasal journey kitorang ni :')

oh, Langkawi was filled with awesome good times!

i got sick a few days after that .. my colleague told me to stay quarantined at home caused I come to work with fever+ caugh+ vomittiing condition -_- wow so combo mehh back from Langkawi!!! haha!!

a lot of people said being 22 is the best.
mine consists of so many dramas, so many experiences and adventures, so many twists and turns.. (and i know a lot of people experiencing the same thing!)

but in the end, its nice.
I am happy with what I am having now
and I hope you are too.
OK!

Miera akan cerita percutian backpack housemate internship miera ke Pulau Langkawi, Kedah. Kenapa Pulau Langkawi? Sebab syurga coklat untuk sang gemcom seperti aku!
(GEMCOM = GemokTapiComel)
Tapi kenapa pakai aku?! Hoi hoi nak cerita benda best pakai bahasa skema ngantok lah baca. So pakai aku kau je lah baru syiokk.Walaupun aku tak pernah tahu apa tu syurga coklat, dan syurga air laut membiru, tapi aku tahu Langkawi boleh meredekan sakit kepala, migraine aku terhadap kerja seorang intern engineer. Oleh sebab hidup tanpa Astro di rumah sewa, so every weekend telah diisytiharkan sebagai hari jalan-jalan satu rumah sewa kami. AHHAI! Pokai duit mak ayah kau nak.

masa nak ke Langkawi memang banyak sangat halangan. It was a last minute planning with my housemate!  sebab planning naik kereta. so kami plan ramai2. Maka.. pergilah aku ke Pulau Langkawi menaiki kereta saga merah bersama 5 girlfriends. Sebenarnya aku ada rahsia nak bagitahu ni.. hahahaha…malu la ittew nak ceghite! Sebenarnya ittew jakun tengok sawah padi masa dalam perjalanan ke Langkawi! Jadi, memang jakun gila lah bila Nampak bendang berteraburan kiri dan kanan tingkap kereta. Rasa mahu terjun , lompat , dan teringin nak rasa sejuknya sawah bendang.. tanpa diganggu gigitan pacat dan lintah. Hei tapi masa tak mengizinkanlah. So, kami bertolak lepas subuh dari bayan lepas, dan sampai di jeti kuala kedah awal pagi hokeihh.