Wednesday, December 4, 2013

questionaire syurga dan dunia! sila jawab

 
Assalamualaikum and hi =)

Actually soalan ni diajukan oleh seorang rakan seperjuangan dunia akhirat. Harini tiba-tiba je kan rasa nak bersoalan-soalan. So miera pun nak ajukan juga soalan ni untuk kenalan-kenalan dunia akhirat miera! =)

 

 

Before that,

 

Fikirkan satu negara yang anda idam sangat sangat sangat nak pergi. Then tiba-tiba anda ditawarkan untuk menyertai satu pertandingan yang hadiahnya anda boleh pilih satu negara untuk anda lawati and tinggal kat sana seumur hidup. Semua cost kehidupan anda kat sana sepanjang hidup anda akan ditanggung oleh penaja pertandingan tersebut. Sepanjang pertandingan tu, akan ada satu camera yang akan ikut anda kemana-mana setiap masa. Camera akan merakam kehidupan anda, dari anda bangun tidur, gosok gigi, pergi class or kerja, makan, mandi, tidur balik and semua-semua lah everyday sampailah tarikh pertandingan tu tamat. Syarat pertandingan ni, anda perlu berkelakuan seperti yang dikehendaki penaja. Jika anda tak behave, tak buat apa yang dikehendaki, markah anda akan dimerit. Sebaliknya, jika anda behave, buat segala apa yang dikehendaki, markah anda akan didebit. Di akhir pertandingan, peserta yang melepasi markah-markah yang ditetapkan akan terpilih ke negara idaman mereka itu.
 

 

Ok, sekarang cuba bayangkan..

 

NEGARA IDAMAN adalah SYURGA

PERTANDINGAN adalah DUNIA

PENAJA adalah ALLAH

CAMERA adalah PEMERHATIAN ALLAH

MARKAH DIMERIT adalah DOSA

MARKAH DIDEBIT adalah PAHALA

 

 

Soalannya,

Q : Untuk menang 'pertandingan' dan hidup selesa selamanya di 'negara idaman' yang ditaja oleh 'penaja', apakah yang perlu anda tambah ? 'markah dimerit' ataukah 'markah didebit' ? Dan bagaimanakah anda akan behave dihadapan 'camera' ??

 

Jawapannya,

A : Tepuk dada tanya IMAN.
 

 


p/s: Soalan ni senang je lagi senang dari soalan exam signal and systems miera. Kacang je kan soalan ni??? semoga kita semua akan skor full mark untuk exam ni ya. Kbai! Love uals

2 comments:

  1. wa bijak sungguh miera maira......

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdalah bijak mana kak kawan miera yang bagi soalan ni lagi bijak =)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...